Granola
Mūsmājās šī brokastu granola ir absolūts hits! Lieliski garšos gan uz brokastu jogurta, gan uzkodā pie kafijas.
Nepieciešams -
1 glāze - 250ml
- 3 glāzes auzu pārslas
- 1 glāzi dažādu, sasmalcinātu, riekstu (es izmantoju mandeļu skaidiņas un valriekstus)
- 3 ēdk. linsēklas
- 3 ēdk. čia sēklas
- 3 ēdk. kokosa skaidiņas
- šķipsnu sāls
- 1 tējk. vaniļas
- 1/2 glāze kvalitatīvas eļļas
- 1/2 glāze medus
- 1 glāze žāvētu augļu (es izmantoju rozīnes un sagrieztas aprikozes)
Pagatavošana -
- Ieslēdz krāsni uz 180 grādiem.
- Bļodā sajauc 3 glāzes auzu pārslas ar 1 glāzi dažādu, sasmalcinātu, riekstu (es izmantoju mandeļu skaidiņas un valriekstus). Pievieno 3 ēdk. linsēklas, 3 ēdk. čia sēklas, 3 ēdk. kokosa skaidiņas, šķipsnu sāls, 1 tējk. vaniļas un 1/2 glāzi eļļas, kā arī 1/2 glāzi medus. Visu kārtīgi samaisi.
- Uz cepamās pannas izklāj cepamo papīru un ber auzu pārslu maisījumu.
- Cep 12-15 minūtes vai līdz zeltains. Pēc pirmajām 7 minūtēm atver krāsni un samaisi granolu.
- Kad gatavs ņem pannu laukā no krāsns, pārber granolu ar 1 glāzi žāvētu augļu (es izmantoju rozīnes un sagrieztas aprikozes), un ļauj granolai 5 minūtes padzist.
- Ar pirkstiem salauz granolu sev tīkama lieluma gabaliņos un ļauj tai, uz pannas, atdzist pilnībā.
- Glabā noslēgtā traukā.