Granola

Brokastu Granola muslis recepte


Mūsmājās šī brokastu granola ir absolūts hits! Lieliski garšos gan uz brokastu jogurta, gan uzkodā pie kafijas.

Nepieciešams - 

1 glāze - 250ml

  • 3 glāzes auzu pārslas
  • 1 glāzi dažādu, sasmalcinātu, riekstu (es izmantoju mandeļu skaidiņas un valriekstus)
  • 3 ēdk. linsēklas
  • 3 ēdk. čia sēklas
  • 3 ēdk. kokosa skaidiņas
  • šķipsnu sāls
  • 1 tējk. vaniļas
  • 1/2 glāze kvalitatīvas eļļas
  • 1/2 glāze medus
  • 1 glāze žāvētu augļu (es izmantoju rozīnes un sagrieztas aprikozes)

Granola

Pagatavošana -

  1. Ieslēdz krāsni uz 180 grādiem.
  2. Bļodā sajauc 3 glāzes auzu pārslas ar 1 glāzi dažādu, sasmalcinātu, riekstu (es izmantoju mandeļu skaidiņas un valriekstus). Pievieno 3 ēdk. linsēklas, 3 ēdk. čia sēklas, 3 ēdk. kokosa skaidiņas, šķipsnu sāls, 1 tējk. vaniļas un 1/2 glāzi eļļas, kā arī 1/2 glāzi medus. Visu kārtīgi samaisi.
  3. Uz cepamās pannas izklāj cepamo papīru un ber auzu pārslu maisījumu.
  4. Cep 12-15 minūtes vai līdz zeltains. Pēc pirmajām 7 minūtēm atver krāsni un samaisi granolu.
  5. Kad gatavs ņem pannu laukā no krāsns, pārber granolu ar 1 glāzi žāvētu augļu (es izmantoju rozīnes un sagrieztas aprikozes), un ļauj granolai 5 minūtes padzist.
  6. Ar pirkstiem salauz granolu sev tīkama lieluma gabaliņos un ļauj tai, uz pannas, atdzist pilnībā.
  7. Glabā noslēgtā traukā.