Itāļu kūka, Torta caprese, gatavota no mandelēm un šokolādes, savu nosaukumu ieguvusi par godu Kapri salai! No ārpuses viegli karamelizēta un iekšpusē mitra un šokolādīga!
]]>
Bērnības klasika, plānās vafeles! Pildi ar putukrējumu un ogām, iebiezināto pienu vai ēd tā pat!
Miltu daudzums vienmēr nedaudz atšķiras un to vai vajag vairāk var saprast izcepot pirmo vafeli.
12 mafiniem -
krēmam -
]]>
Īsta klasika, apelsīna marmelāde, patīkami saldeni rūgtena.
Auzu pārslu bumbiņas ir našķis kuru gatavo Dānijā un Zviedrijā. Pagatavošana ir ļoti vienkārša!
]]>
Žāvēto augļu pīrādziņi (mince pies) ir gards Ziemassvētku deserts, kura saknes meklējamas Lielbritānijā.
Izmēģini šo, mutē kūstošās mīklas un gardo žāvēto augļu pildījuma pīrādziņu, recepti.
Ar šo recepti sanāk 18-20 porcijas.
Pildījumam -
Mīklai -
1 ola priekš mīklas nosmērēšanas un pūdercukurs
Pildījums -
Mīkla -
Pīrādziņu veidošana -
]]>
Zviedru cepumi ‘Hallonsprits’ ir īsts gardums! Trausla, mutē kūstoša mīkla un saldi skābens aveņu ievārījums vidū.
Nepieciešams -
Pagatavošana -
Nepieciešams -
Pagatavošana -
Plūmju un bumbieru vietā var izmantot jebkurus citus augļus un ogas!
Svaigs un viegls ogu deserts, kura pagatavošanai nav nepieciešams ilgs laiks.
]]>
]]>
Melleņu tarte kuru vari gatavot pa taisno uz cepamās pannas vai arī likt apaļajā kūkas veidnē. Lieliskākais, izmanto jebkuras sev pieejamās ogas.
Melleņu tarte kuru vari gatavot pa taisno uz cepamās pannas vai arī likt apaļajā kūkas veidnē un cept kā saldo pīrāgu tur. Lieliskākais, izmanto jebkuras sev pieejamās ogas.
Mīksti un pufīgi biezpiena pončiki ar kraukšķīgu ārpusi! 💛
Mīksti un pufīgi biezpiena pončiki ar kraukšķīgu ārpusi! 💛
Bērnības garša! Riekstiņu formas ir zelta vērtē, tādēļ liec tās lietā!
Ber bļodā miltus, cukuru, sāli, vaniļu un pievieno kubiņos sagrieztu sviestu.
Ar rokām sviestu ieberz miltos, līdz veidojas drupačaina mīkla.
Pievieno vienu olu, visu samīci līdz viendabīgai masai.
Ietin mīklu pārtikas plēvē un liec ledusskapī uz 30min.
Liec mīklu formās un cep cepeškrāsnī 180 grādos, 15-20min.
Pildi ar iebiezināto pienu.
Lietot uzmanīgi, izraisa atkarību! :)
Krēmīgs deserts ar foršu citrusu piesitienu! Tev nepieciešams tikai saldais krējums, cukurs un laims, citrons!
Krēmīgs deserts ar foršu citrusu piesitienu! Tev nepieciešams tikai saldais krējums, cukurs un laims, citrons!
3-4 personām
Pasniegšanai var izmantot svaigas ogas vai uzvārīt saldētas ogas ar nedaudz cukuru.
Katlā lej saldo krējumu, pievieno cukuru, laima miziņu un uzvāri. Ja tev ir termometrs tad līdz 80 grādiem, ja nē tad līdz pirmajiem burbuļiem.
Paņem smalko sietiņu un novieto virs tīras bļodas, saldo krējumu nokās, lai tajā vairs nebūtu laima miziņu. Nekavējoties saldajam krējumam pievieno citrona sulu un samaisi.
Sadali saldo krējumu pa trauciņiem un liec ledusskapī līdz sastindzis (~4h)
Pasniedz ar svaigām ogām vai saldētu ogu kompotu.
Kraukšķīga ārpuse un mīksta iekšpuse, tieši šādi ir šie gardie auzu pārslu cepumi.
Kraukšķīga ārpuse un mīksta iekšpuse, tieši šādi ir šie gardie auzu pārslu cepumi.
Uzkarsē krāsni uz 180 grādiem.
Bļodā puto mīkstu sviestu kopā ar cukuru, līdz krēmīgs.
Pa vienai pievieno olas, turpinot putošanu.
Sajauc visas sausās sastāvdaļas un iemaisi sviesta masā. Nepārmaisi, bet tikai sajauc līdz mīkla vienmērīga.
Ar saldējuma karoti vai parasto karoti liec mīklas bumbiņas uz cepamās pannas, kurā ieklāts cepamais papīrs.
Cep apmēram 14 min vai līdz cepumi zeltaini.
Atļauj atdzist uz pannas un tad pārcel atdzist uz restes pilnībā!
Baklava ir Austrumu saldums, kuru gatavo no filo mīklas plāksnēm, pa vidu liekot sasmalcinātus riekstus, un visu pārlej ar sīrupu.
Uzkarsē krāsni uz 180 grādiem.
Uz cepamās pannas uzber riekstus un apgrauzdē krāsnī, apmēram 5min.
Katlā ieliec sviestu un izkausē.
Tikmēr sāc darboties ar filo mīklu. Lai tā neizkalstu, mīklu kuru neizmanto vajag apsegt ar mitru dvieli.
Paņem pirmo filo mīklas plāksnes un klāj ar sviestu ietaukotā cepamajā pannā (25x35cm). Pa virsu plāksnei apsmērē sviestu un klāj nākošo filo mīklas plāksni, apsmērē ar sviestu un liec nākošo. Līdz veidnē ieklātas 5-7 plāksnes.
Riekstus samal smalcinātājā, pievieno cukuru un kanēli. 1/3 riekstu maisījuma pārkaisi pāri gatavajām filo mīklas plāksnēm.
Pa virsu riekstiem kārto vēl 2-3 filo mīklas plāksnes, katru apsmērējot ar sviestu.
Pārkaisi pusi no atlikušā riekstu maisījuma un pa virsu klāj 2-3 filo mīklas plāksnes, katru apsmērējot ar sviestu.
Pārkaisi atlikušos riekstus un liec virsū atlikušās 5-7 filo mīklas plāksnes, katru apsmērējot ar sviestu.
Ar asu nazi pannā sagriez rombveida gabaliņus, bet griez uzmanīgi, jo svarīgi, lai sagriez pilnīgi visas filo mīklas daļas.
Liec baklavu cepties cepeškrāsnī, apmēram 25-30min, līdz zeltaina.
Tikmēr gatavo sīrupu, katlā liec cukuru un ielej ūdeni. Uz mazas uguns ļauj cukuram pilnībā izkust. Tad uzgriez karstumu un ļauj uzvārīties un pievieno citrona sulu, medu un kanēļa standziņu. Lai no kanēļa standziņas dabūtu vairāk aromātu, to iepriekš var nedaudz pasist vai pārlauzt uz pusēm.
Ļauj sīrupam uzvārīties un turpini vārīt 10min, tad noņem no plīts un liec malā, pilnībā atdzist.
Kad baklava gatava, izņem to no krāsns un uzreiz pārlej ar sīrupu.
Atstāj to uz 1 dienu, lai baklava varētu pilnībā sasūkties sīrupā.
Pavlova ir mans mīļākais vasaras deserts! Šī recepte ir perfektā pavlovas ziemas versija - citrusaugļi, piparmētra un citronu krēms!
Pavlova ir mans mīļākais vasaras deserts! Šī recepte ir perfektā pavlovas ziemas versija - citrusaugļi, piparmētra un citronu krēms!
Meringam -
Citronu krēmam -
Putukrējums -
Dekors -
Uzkarsē krāsni uz 150 grādiem.
Atdali olu dzeltenumus no baltumiem.
Baltumus puto un pakāpeniski pievieno cukuru. Olu baltumi gatavi, kad tie ir biezi un spīdīgi.
Liec meringu un pannas, kurā ieklāts cepamais papīrs.
Cep apmērām 1h, galvenais, never vaļā cepeškrāsns durvis. Kad stunda pagājusi, izslēdz krāsni un atstāj meringu cepeškrāsnī uz vēl 1h ar aizvērtām durvīm.
Tikmēr taisa citronu krēmu.
Katlā ielej ūdeni, liek vārīties uz vidējas uguns un pa virsu katlam liek mazāku bļodu, kurā ir citronu sula, miziņa, cukurs un olu dzeltenumi. Svarīgi, lai bļoda neskartos ūdenim.
Konstanti maisa citronu krēmu līdz tas paliek biezāks. Apmēram, 10 minūtes.
Kad gatavs, noņem to no karstuma un pievieno sviestu. Visu samaisi.
Liec citronu krēmam pa virsu pārtikas plēvi. (tai jāpieskaras krēmam) Krēmu liek malā līdz tas pilnībā atdzisis.
Taisi putukrējumu, bļodā ielej saldo krējumu, ieber cukuru, vaniļu un saputo.
Liec gatavo meringu uz šķīvja un pa virsu kārto citronu krēmu, tad putukrējumu un pa virsu sagrieztas apelsīnu ripiņas un piparmētras lapiņas.
Pasniedz uzreiz!
Ja tev garšo šokolāde, tad noteikti pagatavo franču virtuves klasiku - Mousse au chocolat. Mousse no franču valodas nozīmē putas un tieši šāds ir šis deserts, krēmīgs, gaisīgs un bagātīgs. Tev nepieciešamas tikai 3 sastāvdaļas!
Ja tev garšo šokolāde, tad noteikti pagatavo franču virtuves klasiku - Mousse au chocolat. Mousse no franču valodas nozīmē putas un tieši šāds ir šis deserts, krēmīgs, gaisīgs un bagātīgs. Tev nepieciešamas tikai 3 sastāvdaļas!
2 personām
Atdali olu dzeltenumus no baltumiem.
Olu baltumus saputo biezās putās.
Izkausē šokolādi ūdens peldē. (Izmanto bļodu kura pēc izmēra būtu tāda, lai trauka apakša nesaskartos katlā esošajam ūdenim, bet šokolāde kausētos tvaikos)
Ielej katliņā ūdeni, liec vārīties. Tikmēr stikla vai metāla bļodā, ieliec šokolādi. Liec bļodu pa virsu katliņam un ļauj šokolādei kust, sildoties ūdenim. Kad šokolāde izkususi ņem nost bļodu un ļauj pāris sekundes padzist.
Izkausētajā šokolādē liec olu dzeltenumus (istabas temperatūrā) un vaniļas pulveri, visu kārtīgi samaisi.
Ar konditorejas lāpstiņu lēnām iecilā, iepriekš saputotos, olu baltumus šokolādē.
Sadali desertu pa trauciņiem un liec ledusskapī uz vismaz 2h.
Dekorē ar šokolādes skaidiņām, svaigām ogām (avenēm/zemenēm) vai saldētām ogām.
Apelsīnu sezona pašā karstumā, tādēļ ja gribās noķert nedaudz no saulainās Itālijas, pagatavo šo lielisko, ar apelsīnu sulu piesūcināto, kūku.
Uzkarsē krāsni uz 180 grādiem.
Bļodā saputo sviestu ar cukuru, līdz sviests paliek gaišs.
Pievieno apelsīna miziņu un olas.
Ber klāt miltus, cepamo pulveri, visu samaisi.
Lej mīklu ietaukotā veidnē un cep 30-40min, vai līdz zeltaina.
Kēksa gatavību var pārbaudīt iedurot zobu bakstāmo kociņu. Ja mīkla uz kociņa nepaliek, tātad - gatavs.
Bļodā izspiež sulu no apelsīniem un sajauc ar ~80g pūdercukuru. Ja apelsīni ir saldāki var izmantot mazāk cukuru.
Gatavo kēksu atstāj veidnē un sadursta ar zobu bakstāmo kociņu.
Pārlej ar apelsīnu sulas sīrupu un atstāj atdzist.
Šie kokosriekstu + kakao cepumi neatstās vienaldzīgu nevienu! Ideāli gan ikdienai, gan īpašajiem notikumiem! Pagatavo tos ar šo vienkāršo recepti!
Šie kokosriekstu + kakao cepumi neatstās vienaldzīgu nevienu! Ideāli gan ikdienai, gan īpašajiem notikumiem! Pagatavo tos ar šo vienkāršo recepti!
Uzkarsē krāsni uz 180 grādiem.
Bļodā saputo sviestu ar cukuru.
Kad gatavs pievieno visas pārējās sastāvdaļas un kārtīgi samaisi.
Ietin mīklu pārtikas plēvē, rullītī. Liec ledusskapī atdzist uz apmēram 15min.
Ņem laukā no plēves un sagriez mīklu vienāda izmēra cepumos.
Liec tos uz cepešpannā, kura ieklāta ar cepamo papīru un apsmērē ar olas baltumu. (Var pārbērt ar kokosriekstu skaidiņām)
Cep apmēram 10min vai līdz zeltaini. (Cepšanas laiks var būt nedaudz mazāks, ja cepumus sagriezi plānus.)
Amerikāņu klasika - cepumi ar šokolādes gabaliņiem! Šoreiz ar nelielu espresso piesitienu.
(apmēram 17 cepumi)
Uzkarsē krāsni uz 170 grādiem
Izkausē katlā sviestu un atdzesē to
Ber bļodā brūno cukuru, pielej atdzesēto sviestu un saputo. Pievieno olu, kafiju un vēlreiz samaisi visu.
Citā bļodā sajauc miltus ar sodu, cepamo pulveri, vaniļu un 1/2 tējk. sāli.
Sagriez šokolādi palielos gabaliņos.
Sajauc sausās un mitrās sastāvdaļas kopā un iemaisi šokolādes gabaliņus.
No mīklas veido bumbiņas ar saldējuma karoti vai ēdamkaroti un rokām. Liec mīklas bumbiņas uz pannas kurā ieklāts cepamais papīrs.
Cep 13 minūtes vai līdz zeltaini.
Atstāj nedaudz atdzist un tad pārcel uz režģi uz kura atdzist pilnībā.
]]>
Rozīņu kēkss kurš garšos visiem! Šī vienkāršā un lieliskā recepte ir no ļoti veca žurnāla “Santa” izdevuma. Kraukšķīga ārpuse un mīksta, mitra iekšpuse! Šis noteikti nav no sausajiem kēksiem!
Uzkarsē krāsni uz 180 grādiem.
Traukā krējumu saputo ar cukuru.
Pa vienai pievieno olas un turpini putot.
Atsevišķā traukā sajauc rozīnes ar pāris karotēm miltu.
Pārējos miltus kopā ar cepamo pulveri ber pie krējuma un kārtīgi sajauc visu.
Beigās pievieno rozīnes un iecilā tās.
Lej kēksu sagatavo formā un cep apmēram 20min vai līdz zeltaini brūns.
Karstu pārkaisi ar pūdercukuru.
Šī lieliskā 5 sastāvdaļu sviesta cepumu “konjakskransar” recepte ir aizgūta un nedaudz uzlabota versija no manā ģimenē jau ilgstoši lolotām Zviedru recepšu grāmatām. Pītie cepumi izskatās eleganti un skaisti! Kā arī, glīti iepakoti, var noderēt kā lieliska dāvana.
Šī lieliskā 5 sastāvdaļu sviesta cepumu “konjakskransar” recepte ir aizgūta un nedaudz uzlabota versija no manā ģimenē jau ilgstoši lolotām Zviedru recepšu grāmatām. Pītie cepumi izskatās eleganti un skaisti! Kā arī, glīti iepakoti, var noderēt kā lieliska dāvana.
Uzkarsē krāsni līdz 225 grādiem.
Tikmēr bļodā liek sviestu un ar pūdercukuru uzputo līdz krēmīgi.
Pievieno miltus, konjaku, citrusu miziņas un izveido apaļu mīklas bumbu.
Lai veidotu pīto formu mīklu sadala vairākos gabalus, lai vieglāk strādāt. Ņem vienu no gabaliņiem un ar pirkstiem mīklu sāk rullēt, lai veidotos gara un tieva pīnes daļa. No divām garajām pīnes daļām, sāk mīklu pīt. Kad gatavs pīni sagriež 10cm garās iedaļās un no tās izveido aplīti, viegli saspiežot abus galus kopā.
Liek cepumus uz cepešpannas un cep apmēram 10-12min vai līdz zeltaini.
Šī banānmaizes recepte manā topā ir jau 5 gadus. Kraukšķīga, zeltaina ārpuse un mīksta iekšpuse. Īsts komforta ēdiens! Un ja gribi pavisam šiki, tad neliela vaniļas saldējuma bumba būs tieši laikā.
( 1 klaips)
Uzsildi krāsni līdz 175 grādiem.
Bļodā ar dakšiņu saspaidi četrus gatavos banānus.
Citā traukā saputo sviestu ar cukuru, tad pa vienai pievieno olas. Kad tās iemaisītas pievieno visas pārējās sastāvdaļas un iepriekš saspiestos banānus.
Ietauko veidni ar sviestu un lej tajā gatavo mīklu.
Banānmaizi liec cepeškrāsnī un cep 1h (ja pa virsu liec ekstra banānu, tad jācep ilgāk, jo mīklā būs vairāk mitruma.)
Kad gatavs ņem laukā no krāsns (pārbauda iedurot kociņu, ja nav aplipis ar mīklu, tad gatavs) un atļauj atdzist veidnē apmēram 10min. Pēc tam izņem banānmaizi ārā un uzliec uz režģa atdzist līdz galam.