Apelsīnu kēkss
Apelsīnu sezona pašā karstumā, tādēļ ja gribās noķert nedaudz no saulainās Itālijas, pagatavo šo lielisko, ar apelsīnu sulu piesūcināto, kūku.
Apelsīnu kēksam nepieciešams -
- 3 olas
- 180g sviests (istabas temperatūrā)
- 180g cukurs
- 180g milti
- 1 tējk. cepamais pulveris
- 3 mazi apelsīni vai 2 lieli (vajadzēs gan sulu, gan mizu)
- ~80g pūdercukurs
Pagatavošana -
-
Uzkarsē krāsni uz 180 grādiem.
-
Bļodā saputo sviestu ar cukuru, līdz sviests paliek gaišs.
-
Pievieno apelsīna miziņu un olas.
-
Ber klāt miltus, cepamo pulveri, visu samaisi.
-
Lej mīklu ietaukotā veidnē un cep 30-40min, vai līdz zeltaina.
Kēksa gatavību var pārbaudīt iedurot zobu bakstāmo kociņu. Ja mīkla uz kociņa nepaliek, tātad - gatavs.
-
Bļodā izspiež sulu no apelsīniem un sajauc ar ~80g pūdercukuru. Ja apelsīni ir saldāki var izmantot mazāk cukuru.
-
Gatavo kēksu atstāj veidnē un sadursta ar zobu bakstāmo kociņu.
-
Pārlej ar apelsīnu sulas sīrupu un atstāj atdzist.