Apelsīnu kēkss

Apelsīnu sezona pašā karstumā, tādēļ ja gribās noķert nedaudz no saulainās Itālijas, pagatavo šo lielisko, ar apelsīnu sulu piesūcināto, kūku.

Apelsīnu kēksam nepieciešams -

  • 3 olas
  • 180g sviests (istabas temperatūrā)
  • 180g cukurs
  • 180g milti
  • 1 tējk. cepamais pulveris
  • 3 mazi apelsīni vai 2 lieli (vajadzēs gan sulu, gan mizu)
  • ~80g pūdercukurs

Pagatavošana -

  1. Uzkarsē krāsni uz 180 grādiem.

  2. Bļodā saputo sviestu ar cukuru, līdz sviests paliek gaišs.

  3. Pievieno apelsīna miziņu un olas.

  4. Ber klāt miltus, cepamo pulveri, visu samaisi.

  5. Lej mīklu ietaukotā veidnē un cep 30-40min, vai līdz zeltaina.

    Kēksa gatavību var pārbaudīt iedurot zobu bakstāmo kociņu. Ja mīkla uz kociņa nepaliek, tātad - gatavs.

  6. Bļodā izspiež sulu no apelsīniem un sajauc ar ~80g pūdercukuru. Ja apelsīni ir saldāki var izmantot mazāk cukuru.

  7. Gatavo kēksu atstāj veidnē un sadursta ar zobu bakstāmo kociņu.

  8. Pārlej ar apelsīnu sulas sīrupu un atstāj atdzist.