Cepumi ar šokolādi

Amerikāņu klasika - cepumi ar šokolādes gabaliņiem! Šoreiz ar nelielu espresso piesitienu.

Cepumiem nepieciešams -

(apmēram 17 cepumi)

  • 300g brūnais cukurs
  • 200g sviests
  • 350g milti
  • 2 ēdk. espresso (stipras kafijas)
  • 1 tējk. soda
  • 1 tējk. cepamais pulveris
  • 2 tējk. vaniļas
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1 ola
  • 100g tumšā šokolāde (70%)

Pagatavošana -

  1. Uzkarsē krāsni uz 170 grādiem

  2. Izkausē katlā sviestu un atdzesē to

  3. Ber bļodā brūno cukuru, pielej atdzesēto sviestu un saputo. Pievieno olu, kafiju un vēlreiz samaisi visu.

  4. Citā bļodā sajauc miltus ar sodu, cepamo pulveri, vaniļu un 1/2 tējk. sāli.

  5. Sagriez šokolādi palielos gabaliņos.

  6. Sajauc sausās un mitrās sastāvdaļas kopā un iemaisi šokolādes gabaliņus.

  7. No mīklas veido bumbiņas ar saldējuma karoti vai ēdamkaroti un rokām. Liec mīklas bumbiņas uz pannas kurā ieklāts cepamais papīrs.

  8. Cep 13 minūtes vai līdz zeltaini.

  9. Atstāj nedaudz atdzist un tad pārcel uz režģi uz kura atdzist pilnībā.