Cepumi ar šokolādi
Amerikāņu klasika - cepumi ar šokolādes gabaliņiem! Šoreiz ar nelielu espresso piesitienu.
Cepumiem nepieciešams -
(apmēram 17 cepumi)
- 300g brūnais cukurs
- 200g sviests
- 350g milti
- 2 ēdk. espresso (stipras kafijas)
- 1 tējk. soda
- 1 tējk. cepamais pulveris
- 2 tējk. vaniļas
- 1/2 tējk. sāls
- 1 ola
- 100g tumšā šokolāde (70%)
Pagatavošana -
-
Uzkarsē krāsni uz 170 grādiem
-
Izkausē katlā sviestu un atdzesē to
-
Ber bļodā brūno cukuru, pielej atdzesēto sviestu un saputo. Pievieno olu, kafiju un vēlreiz samaisi visu.
-
Citā bļodā sajauc miltus ar sodu, cepamo pulveri, vaniļu un 1/2 tējk. sāli.
-
Sagriez šokolādi palielos gabaliņos.
-
Sajauc sausās un mitrās sastāvdaļas kopā un iemaisi šokolādes gabaliņus.
-
No mīklas veido bumbiņas ar saldējuma karoti vai ēdamkaroti un rokām. Liec mīklas bumbiņas uz pannas kurā ieklāts cepamais papīrs.
-
Cep 13 minūtes vai līdz zeltaini.
-
Atstāj nedaudz atdzist un tad pārcel uz režģi uz kura atdzist pilnībā.