Citrona un laima krēms

Krēmīgs deserts ar foršu citrusu piesitienu! Tev nepieciešams tikai saldais krējums, cukurs un laims, citrons!

Krēmam nepieciešams -

3-4 personām

  • 250ml saldais krējums
  • 20g cukurs
  • 1 tējk. rīvētas laima miziņas
  • 20ml jeb 1 1/2 ēd.k. citrona sulas

Pasniegšanai var izmantot svaigas ogas vai uzvārīt saldētas ogas ar nedaudz cukuru.



Pagatavošana -

  1. Katlā lej saldo krējumu, pievieno cukuru, laima miziņu un uzvāri. Ja tev ir termometrs tad līdz 80 grādiem, ja nē tad līdz pirmajiem burbuļiem.

  2. Paņem smalko sietiņu un novieto virs tīras bļodas, saldo krējumu nokās, lai tajā vairs nebūtu laima miziņu. Nekavējoties saldajam krējumam pievieno citrona sulu un samaisi.

  3. Sadali saldo krējumu pa trauciņiem un liec ledusskapī līdz sastindzis (~4h)

  4. Pasniedz ar svaigām ogām vai saldētu ogu kompotu.