Citrona un laima krēms
Krēmīgs deserts ar foršu citrusu piesitienu! Tev nepieciešams tikai saldais krējums, cukurs un laims, citrons!
Krēmam nepieciešams -
3-4 personām
- 250ml saldais krējums
- 20g cukurs
- 1 tējk. rīvētas laima miziņas
- 20ml jeb 1 1/2 ēd.k. citrona sulas
Pasniegšanai var izmantot svaigas ogas vai uzvārīt saldētas ogas ar nedaudz cukuru.
Pagatavošana -
-
Katlā lej saldo krējumu, pievieno cukuru, laima miziņu un uzvāri. Ja tev ir termometrs tad līdz 80 grādiem, ja nē tad līdz pirmajiem burbuļiem.
-
Paņem smalko sietiņu un novieto virs tīras bļodas, saldo krējumu nokās, lai tajā vairs nebūtu laima miziņu. Nekavējoties saldajam krējumam pievieno citrona sulu un samaisi.
-
Sadali saldo krējumu pa trauciņiem un liec ledusskapī līdz sastindzis (~4h)
-
Pasniedz ar svaigām ogām vai saldētu ogu kompotu.