Ogu deserts

biete.lv receptes

 

Svaigs un viegls ogu deserts, kura pagatavošanai nav nepieciešams ilgs laiks.

Nepieciešams - 

  • 200g avenes (var likt arī zemenes, jāņogas)
  • 250g maskarpones siers
  • 1 iepakojums kārtainā mīkla (4 loksnes)
  • 200ml saldais krējums
  • 1 ēdk. brūnais cukurs
  • 40g pūdercukurs
  • 1/2 citrona miziņa
  • 1 ēdk. citrona sulas

Pagatavošana - 

  1. Uzkarsē krāsni uz 200 grādiem.
  2. Ar glāzes palīdzību izgriez kārtainajā mīklā aplīšus.(var arī šo procesu uztaisīt vienkāršāku sagriežot mīklu kvadrātos) un ar mazāku glāzi aplīšos iespied tā, lai paliek neliela maliņa, vidu sadur ar dakšiņu.
  3. Apber mīklas malas ar brūno cukuru un liec cepties 18-20min vai līdz zeltains.
  4. Pa to laiku sakul saldo krējumu ar maskarpones sieru, vaniļas cukuru un pūdercukuru. Iemaisi citrona miziņu un sulu.
  5. Kad kārtainā mīkla atdzisusi, tai pa vidu liec maskarpones siera masu un pa virsu kārto svaigas ogas.
  6. Pārber pūdercukuru un gatavs!
biete.lv receptes