Ogu deserts

Svaigs un viegls ogu deserts, kura pagatavošanai nav nepieciešams ilgs laiks.
Nepieciešams -
- 200g avenes (var likt arī zemenes, jāņogas)
- 250g maskarpones siers
- 1 iepakojums kārtainā mīkla (4 loksnes)
- 200ml saldais krējums
- 1 ēdk. brūnais cukurs
- 40g pūdercukurs
- 1/2 citrona miziņa
- 1 ēdk. citrona sulas
Pagatavošana -
-
Uzkarsē krāsni uz 200 grādiem.
-
Ar glāzes palīdzību izgriez kārtainajā mīklā aplīšus.(var arī šo procesu uztaisīt vienkāršāku sagriežot mīklu kvadrātos) un ar mazāku glāzi aplīšos iespied tā, lai paliek neliela maliņa, vidu sadur ar dakšiņu.
-
Apber mīklas malas ar brūno cukuru un liec cepties 18-20min vai līdz zeltains.
-
Pa to laiku sakul saldo krējumu ar maskarpones sieru, vaniļas cukuru un pūdercukuru. Iemaisi citrona miziņu un sulu.
-
Kad kārtainā mīkla atdzisusi, tai pa vidu liec maskarpones siera masu un pa virsu kārto svaigas ogas.
-
Pārber pūdercukuru un gatavs!
