Pavlova ar citrusaugļiem
Pavlova ir mans mīļākais vasaras deserts! Šī recepte ir perfektā pavlovas ziemas versija - citrusaugļi, piparmētra un citronu krēms!
Citrusu pavlovai nepieciešams -
Meringam -
- 3 olu baltumi
- 150g cukura
Citronu krēmam -
- 3 olu dzeltenumi
- 100g cukura
- miziņa no 2 citroniem
- apmerām 80ml citronu sulas
- 4 ēdk. sviests
Putukrējums -
- 200ml saldais krējums
- 1 ēdk. cukurs
- 1 tējk. vaniļas
Dekors -
- citrusaugļi (es izmantoju sarkanos un parastos apelsīnus)
- piparmētras
Pagatavošana -
-
Uzkarsē krāsni uz 150 grādiem.
-
Atdali olu dzeltenumus no baltumiem.
-
Baltumus puto un pakāpeniski pievieno cukuru. Olu baltumi gatavi, kad tie ir biezi un spīdīgi.
-
Liec meringu un pannas, kurā ieklāts cepamais papīrs.
-
Cep apmērām 1h, galvenais, never vaļā cepeškrāsns durvis. Kad stunda pagājusi, izslēdz krāsni un atstāj meringu cepeškrāsnī uz vēl 1h ar aizvērtām durvīm.
-
Tikmēr taisa citronu krēmu.
-
Katlā ielej ūdeni, liek vārīties uz vidējas uguns un pa virsu katlam liek mazāku bļodu, kurā ir citronu sula, miziņa, cukurs un olu dzeltenumi. Svarīgi, lai bļoda neskartos ūdenim.
-
Konstanti maisa citronu krēmu līdz tas paliek biezāks. Apmēram, 10 minūtes.
-
Kad gatavs, noņem to no karstuma un pievieno sviestu. Visu samaisi.
-
Liec citronu krēmam pa virsu pārtikas plēvi. (tai jāpieskaras krēmam) Krēmu liek malā līdz tas pilnībā atdzisis.
-
Taisi putukrējumu, bļodā ielej saldo krējumu, ieber cukuru, vaniļu un saputo.
-
Liec gatavo meringu uz šķīvja un pa virsu kārto citronu krēmu, tad putukrējumu un pa virsu sagrieztas apelsīnu ripiņas un piparmētras lapiņas.
-
Pasniedz uzreiz!