Pavlova ar citrusaugļiem

Pavlova ir mans mīļākais vasaras deserts! Šī recepte ir perfektā pavlovas ziemas versija - citrusaugļi, piparmētra un citronu krēms!

Citrusu pavlovai nepieciešams -

Meringam -

  • 3 olu baltumi
  • 150g cukura

Citronu krēmam -

  • 3 olu dzeltenumi
  • 100g cukura
  • miziņa no 2 citroniem
  • apmerām 80ml citronu sulas
  • 4 ēdk. sviests

Putukrējums -

  • 200ml saldais krējums
  • 1 ēdk. cukurs
  • 1 tējk. vaniļas

Dekors -

  • citrusaugļi (es izmantoju sarkanos un parastos apelsīnus)
  • piparmētras

Pagatavošana -

  1. Uzkarsē krāsni uz 150 grādiem.

  2. Atdali olu dzeltenumus no baltumiem.

  3. Baltumus puto un pakāpeniski pievieno cukuru. Olu baltumi gatavi, kad tie ir biezi un spīdīgi.

  4. Liec meringu un pannas, kurā ieklāts cepamais papīrs.

  5. Cep apmērām 1h, galvenais, never vaļā cepeškrāsns durvis. Kad stunda pagājusi, izslēdz krāsni un atstāj meringu cepeškrāsnī uz vēl 1h ar aizvērtām durvīm.

  6. Tikmēr taisa citronu krēmu.

  7. Katlā ielej ūdeni, liek vārīties uz vidējas uguns un pa virsu katlam liek mazāku bļodu, kurā ir citronu sula, miziņa, cukurs un olu dzeltenumi. Svarīgi, lai bļoda neskartos ūdenim.

  8. Konstanti maisa citronu krēmu līdz tas paliek biezāks. Apmēram, 10 minūtes.

  9. Kad gatavs, noņem to no karstuma un pievieno sviestu. Visu samaisi.

  10. Liec citronu krēmam pa virsu pārtikas plēvi. (tai jāpieskaras krēmam) Krēmu liek malā līdz tas pilnībā atdzisis.

  11. Taisi putukrējumu, bļodā ielej saldo krējumu, ieber cukuru, vaniļu un saputo.

  12. Liec gatavo meringu uz šķīvja un pa virsu kārto citronu krēmu, tad putukrējumu un pa virsu sagrieztas apelsīnu ripiņas un piparmētras lapiņas.

  13. Pasniedz uzreiz!