Perfektā banānmaize

Šī banānmaizes recepte manā topā ir jau 5 gadus. Kraukšķīga, zeltaina ārpuse un mīksta iekšpuse. Īsts komforta ēdiens! Un ja gribi pavisam šiki, tad neliela vaniļas saldējuma bumba būs tieši laikā.

Banānmaizei nepieciešams -

( 1 klaips)

  • 4 ļoti gatavi banāni ( +1 banāns, ja grib cept banānmaizei pa virsu)
  • 2 olas
  • 115g sviests (istabas temperatūrā)
  • 50g baltais cukurs
  • 100g brūnais cukurs
  • 2 glāzes milti
  • 1 tējk. cepamais pulveris
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1 tējk. vaniļas cukurs

Pagatavošana -

  1. Uzsildi krāsni līdz 175 grādiem.

  2. Bļodā ar dakšiņu saspaidi četrus gatavos banānus.

  3. Citā traukā saputo sviestu ar cukuru, tad pa vienai pievieno olas. Kad tās iemaisītas pievieno visas pārējās sastāvdaļas un iepriekš saspiestos banānus.

  4. Ietauko veidni ar sviestu un lej tajā gatavo mīklu.

  5. Banānmaizi liec cepeškrāsnī un cep 1h (ja pa virsu liec ekstra banānu, tad jācep ilgāk, jo mīklā būs vairāk mitruma.)

  6. Kad gatavs ņem laukā no krāsns (pārbauda iedurot kociņu, ja nav aplipis ar mīklu, tad gatavs) un atļauj atdzist veidnē apmēram 10min. Pēc tam izņem banānmaizi ārā un uzliec uz režģa atdzist līdz galam.