Rupjmaizes kārtojums

Viens no, manuprāt, lieliskākajiem latviešu desertiem - rupjmaizes kārtojums! Pagatavošana vienkārša un rezultāts izcils!
Nepieciešams -
- 200g rīvētas dzērvenes
- 2 ēdk. medus
- 250g brūkleņu ievārījums
- 500ml saldais krējums
- cukurs
- rudzu rīvmaize
Pagatavošana -
- Sajauc 200g rīvētu dzērveņu ar 2 ēdk. medus un 250g brūkleņu ievārījuma.
- Sakul 500ml saldo krējumu ar cukuru (cik daudz ir atkarīgs no tā cik salds vai skābs tev sanācis ievārījums).
- Desertu traukos liec 1 ēdk. ievārījuma, kuru pārber ar apmēram 1 tējk. rudzu rīvmaizes. Svarīgi, lai nav pārāk daudz rīvmaize, jo viņa nesavilksies.
- Pa virsu rīvmaizei liec 1 ēdk. putukrējuma. Un tā turpini kārtot deserta kārtas.
- Liec ledusskapī uz minimums 2h.
- Pasniedzot dekorē ar veselām ogām!
