Rupjmaizes kārtojums

rupjmaizes kārtojums biete.lv

Viens no, manuprāt, lieliskākajiem latviešu desertiem - rupjmaizes kārtojums! Pagatavošana vienkārša un rezultāts izcils!


Nepieciešams - 

  • 200g rīvētas dzērvenes 
  • 2 ēdk. medus
  • 250g brūkleņu ievārījums
  • 500ml saldais krējums
  • cukurs
  • rudzu rīvmaize

Pagatavošana - 

  1. Sajauc 200g rīvētu dzērveņu ar 2 ēdk. medus un 250g brūkleņu ievārījuma.
  2. Sakul 500ml saldo krējumu ar cukuru (cik daudz ir atkarīgs no tā cik salds vai skābs tev sanācis ievārījums).
  3. Desertu traukos liec 1 ēdk. ievārījuma, kuru pārber ar apmēram 1 tējk. rudzu rīvmaizes. Svarīgi, lai nav pārāk daudz rīvmaize, jo viņa nesavilksies.
  4. Pa virsu rīvmaizei liec 1 ēdk. putukrējuma. Un tā turpini kārtot deserta kārtas.
  5. Liec ledusskapī uz minimums 2h.
  6. Pasniedzot dekorē ar veselām ogām!

rupjmaizes kārtojums biete.lv