Itāļu šokolādes kūka

Itāļu kūka, Torta caprese, gatavota no mandelēm un šokolādes, savu nosaukumu ieguvusi par godu Kapri salai! No ārpuses viegli karamelizēta un iekšpusē mitra un šokolādīga!
Nepieciešams -
-
140g šokolāde (es izmantoju 70%)
-
100g sviests + nedaudz pannas iesmērēšanai
-
140g cukurs
-
150g mandeļu milti
-
3 olas
-
1 tējkarote cepamais pulveris
-
šķipsna sāls
-
kakao priekš iekaisīšanas pannā
-
pūdercukurs pārkaisīšanai


Pagatavošana -
-
Uzsildi krāsni uz 180 grādiem.
-
Ūdens peldē liec kausēties šokolādi ar sviestu un cukuru.
-
Tikmēr atdali olu baltumus no dzeltenumiem.
-
Sakul baltumus stingrās putās.
-
Kad šokolāde izkususi lej to bļodā un sajauc ar mandeļu miltiem, cepamo pulveri un sāli.
-
Pa vienam iemaisi olu dzeltenumus.
-
Mīklā iecilā saputots olu baltumus.
-
Cepamo formu iesmērē ar sviestu un vienmērīgi pārber ar kakao.
-
Lej mīklu veidnē un liec cepties apmēram 30-35min.
-
Kad gatavs ļauj atdzist un pārber ar pūdercukuru.