Sviesta cepumi ar konjaku

Šī lieliskā 5 sastāvdaļu sviesta cepumu “konjakskransar” recepte ir aizgūta un nedaudz uzlabota versija no manā ģimenē jau ilgstoši lolotām Zviedru recepšu grāmatām. Pītie cepumi izskatās eleganti un skaisti! Kā arī, glīti iepakoti, var noderēt kā lieliska dāvana.

Sviesta cepumiem nepieciešams -

( ~45 cepumi )
  • 200g sviests (istabas temperatūrā)
  • 150ml pūdercukura
  • 600ml miltu
  • 2 ēdk. konjaka
  • Miziņa no 1 apelsīna un 1/2 citrona

Pagatavošana -

  1. Uzkarsē krāsni līdz 225 grādiem.

  2. Tikmēr bļodā liek sviestu un ar pūdercukuru uzputo līdz krēmīgi.

  3. Pievieno miltus, konjaku, citrusu miziņas un izveido apaļu mīklas bumbu.

  4. Lai veidotu pīto formu mīklu sadala vairākos gabalus, lai vieglāk strādāt. Ņem vienu no gabaliņiem un ar pirkstiem mīklu sāk rullēt, lai veidotos gara un tieva pīnes daļa. No divām garajām pīnes daļām, sāk mīklu pīt. Kad gatavs pīni sagriež 10cm garās iedaļās un no tās izveido aplīti, viegli saspiežot abus galus kopā.

  5. Liek cepumus uz cepešpannas un cep apmēram 10-12min vai līdz zeltaini.