Cepeškrāsnī cepta vista

Vesela cepeškrāsnī cepta vista


Sulīga, cepeškrāsnī cepta, vesela vista! 

Nepieciešams -

  • 1 vesela vista (es nopirku vistu kuras svars bija 2 kg)
  • 60g sviests
  • 2 ēdk. olīveļļa
  • 1/2 citrons
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 2 lieli rozmarīna zariņi
  • sāls, pipari

Pagatavošana -

  1. Ieslēdz krāsni uz 220 grādiem.
  2. Izkausē sviestu un sajauc to ar olīveļļu, saspiestām ķiploka daiviņām un sulu no 1/2 citrona.
  3. Pārber vistu ar sāli un pipariem un iesmērē to (no visām pusēm) ar sviesta un olīveļļas maisījumu.
  4. Vistu liec cepamajā pannā ar muguras daļu uz leju.
  5. Ieliec vistā izspiesto 1/2 citronu un rozmarīna zariņus.
  6. Viegli aizloki spārnus zem muguras, lai tie neapdegtu un kājas sasien ar diegu vai foliju. 
  7. 2kg izmēra vistu es cepu 220 grādos 20 minūtes un turpināju cept 200 grādos vēl 1h. Cepšanas laiks ir mainīgs no vistas svara, tādēļ lai garantētu sulīgu vistu noder gaļas termometrs, iekšējai temperatūrai jābūt no 75-80 grādiem.
  8. Cepot katras 20 minūtes atver krāsni un vistu aplaisti ar sulām, kuras iztecējušas pannā.
  9. Kad vista gatava ņem to laukā no krāsns un pirms griešanas atļauj tai 15 minūtes pastāvēt.