Falafel

 

Falafels ir Tuvo Austrumu ēdiens, kura galvenā sastāvdaļa ir turku zirņi. To var ēst vienu pašu, klāt pasniedzot salātus, vai var likt pitas maizē kopā ar humusu vai jogurta mērci.

Nepieciešams -

  • 700g turku zirņu (es izmantoju konservētus, tos iepriekš noskaloju un nosusinu)
  • 1 liels sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • ~ 3-4 ēdk. miltu
  • bunte svaigu pētersīļu
  • bunte svaiga koriandra
  • 2 tējk. kumina pulveris
  • 1 ēdk. citrona sula
  • sāls
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana -

  1. Blenderī vai smalcinātājā liec turku zirņus, sīpolu, ķiploku, pētersīļus, koriandru, kuminu, citronu sulu un sāli. Visu samal līdz vēlamajai konsistencei.

  2. Pārliec turku zirņu masu bļodā un pievieno miltus, tie vajadzīgi tik daudz, lai masa neliptu pie pirkstiem. No masas veido bumbiņas.

  3. Uzkarsē pannā eļļu un liec cepties izveidotās turku zirņu bumbiņas.

  4. Cep apmēram 2-3min no katras puses, vai līdz zeltainas.

  5. Pasniedz Falafelu uzreiz, kamēr karsts un kraukšķīgs!