Franču kartupeļu sacepums

Kartupeļu sacepums ir visīstākais komforta ēdiens - mīksti kartupeļi, krēmīgā ķiploku mērcē ar sieru.

 

Nepieciešams -

  • 1 kg kartupeļi
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 200ml saldais krējums
  • 100g siers (es izmantoju čederu)
  • 40g sviests
  • 700ml piens (priekš kartupeļu iepriekšējas novārīšanas, var liet mazāk pienu un atlikušo daļu pieliet ūdeni)
  • sāls, pipari
  • Pētersīlis, ja vēlies likt pa virsu gatavajam sacepumam

Pagatavošana -

  1. Uzkarsē krāsni uz 180 grādiem

  2. Plānās šķēles sagriez kartupeļus.

  3. Liec katlā vārīties pienu un pievieno smalki sagrieztas ķiploka daiviņas.

  4. Kad ūdens vārās, liec katlā kartupeļus un vāri apmēram 10-15 min. Kartupeļiem, joprojām jābūt nedaudz cietiem. Nokās tos kad tie ir gatavi.

  5. Cepamajā traukā liec sviesta gabaliņus un pa virsu liec pusi no kartupeļiem. Tad liec pusi no siera un pa virsu atlikušos kartupeļus un atlikušo sieru. Pārlej visu ar saldo krējumu

  6. Cep cepeškrāsnī 50min - 1h.

  7. Gatavajam sacepumam pa virsu var pārkaisīt smalki sagrieztu pētersīli.