Franču kartupeļu sacepums
Kartupeļu sacepums ir visīstākais komforta ēdiens - mīksti kartupeļi, krēmīgā ķiploku mērcē ar sieru.
Nepieciešams -
- 1 kg kartupeļi
- 2 ķiploku daiviņas
- 200ml saldais krējums
- 100g siers (es izmantoju čederu)
- 40g sviests
- 700ml piens (priekš kartupeļu iepriekšējas novārīšanas, var liet mazāk pienu un atlikušo daļu pieliet ūdeni)
- sāls, pipari
- Pētersīlis, ja vēlies likt pa virsu gatavajam sacepumam
Pagatavošana -
-
Uzkarsē krāsni uz 180 grādiem
-
Plānās šķēles sagriez kartupeļus.
-
Liec katlā vārīties pienu un pievieno smalki sagrieztas ķiploka daiviņas.
-
Kad ūdens vārās, liec katlā kartupeļus un vāri apmēram 10-15 min. Kartupeļiem, joprojām jābūt nedaudz cietiem. Nokās tos kad tie ir gatavi.
-
Cepamajā traukā liec sviesta gabaliņus un pa virsu liec pusi no kartupeļiem. Tad liec pusi no siera un pa virsu atlikušos kartupeļus un atlikušo sieru. Pārlej visu ar saldo krējumu
-
Cep cepeškrāsnī 50min - 1h.
-
Gatavajam sacepumam pa virsu var pārkaisīt smalki sagrieztu pētersīli.