Franču kišs / Quiche Lorraine
Kišs Lorēn - sviestaina, kraukšķīga mīklas pamatne un bagātīgs siera, bekona un puravu pildījums! Šī ir perfekta pusdienu opcija, kura lieliski garšos arī otrajā dienā!
Nepieciešams -
Mīklai -
- 175g milti
- 100g auksts sviests
- 1 olas dzeltenums
- ~ 1 ēdk. auksta ūdens
Pildījumam -
- 3 olas
- 1 liels puravs
- 200ml saldā krējuma
- 250ml piena
- 100g bekona
- 100g čedera vai Grijēras siera
- sāls/ pipari
Pagatavošana -
-
Uzkarsē krāsni uz 200 grādiem
-
Sāc gatavot mīklu, virtuves kombainā ieberot miltus un ieliekot sagrieztus aukstus sviesta kubiņus un olas dzeltenumu. Pulsē līdz sāk veidoties viendabīga konsistence, ja nepieciešams pievieno nedaudz aukstu ūdeni. Mīkla būs irdena, svarīgi to nepārmaisīt, lai tā nepaliek cieta. Ar rokam savel no mīklas bumbiņu un ietin pārtikas plēvē. Liec ledusskapī atdzist.
-
Sagriez puravu un liec uz pannas apcepties līdz mīksts. Kad gatavs liec atsevišķā traukā.
-
Sagriez bekonu un liec uz pannas apcepties kamēr zeltains. Kad gatavs liec atsevišķā traukā.
-
Bļodā sakul olas ar saldo krējumu, pienu un sāli, pipariem.
-
Miltos izrullē atdzisušo mīklu un liec to cepamajā pannā, sadursti tai apakšu ar dakšiņu. Liec cepties līdz zeltaina, apmēram 15-20min.
-
Kad mīkla gatava ņem to ārā no krāsns un pildi ar rīvētu sieru, sacepto bekonu, puraviem un pārlej ar sakulto olu.
-
Liec ceptiem apmēram 20-25min, līdz zeltaina un vidus gandrīz palicis stingrs.
-
Ļauj kišam atdzist un pasniedz ar lapu salātiem.