Garneļu tako ar laima mērci

Šoreiz gatavosim Tacos de camarones (tako ar garnelēm). Tako ir tradicionāls meksikāņu ēdiens, ko pagatavo kukurūzas vai kviešu tortiljas piepildot ar dažādām sastāvdaļām.

Pagatavošanai nepieciešams -

  • Garneles 350g
  • tako garšvielas 1 iepakojums
  • Tortiljas 6gab
  • tomāti (sauja ķiršu tomātu)
  • saldais sīpols 1 gab. neliels
  • čili pipars 1 gab
  • laima sula un miziņa 1 gab
  • kāposts (1/2 neliels)
  • jogurts 2 ēdk.
  • majonēze 5 ēdk.
  • avokado 1 gab
  • sāls, pipari

Pagatavošana -

  1. Pannā ielej olīveļļu, liec cepties garneles un pievieno tako garšvielu iepakojumu.

  2. Tikmēr sagriez sauju ķiršu tomātu, liec bļodā, pievieno sakapātu saldo sīpolu, čili piparu un piespied 1/3 laima sulu. Visu sajauc un pievieno sāli, piparus pēc garšas.

  3. Kāpostu smalki sagriez, liec citā bļodā, pievieno jogurtu, sāli, piparus.

  4. Laima majonēzei, bļodā liec majonēzi, pievieno viena laima miziņu un atlikušo 2/3 laima sulu, kā arī sāli, piparus pēc garšas.

  5. Sagriez avokado un liec atsevišķā traukā.

  6. Ņem tortilju, liec to uz pannas (BEZ eļļas) uzsildi no abām pusēm, līdz zeltaina un pildi ar kāpostu salātiem, tomātiem, garnelēm, avokado un pa virsu liec laima majonēzes mērci.