Garneļu tako ar laima mērci
Šoreiz gatavosim Tacos de camarones (tako ar garnelēm). Tako ir tradicionāls meksikāņu ēdiens, ko pagatavo kukurūzas vai kviešu tortiljas piepildot ar dažādām sastāvdaļām.
Pagatavošanai nepieciešams -
- Garneles 350g
- tako garšvielas 1 iepakojums
- Tortiljas 6gab
- tomāti (sauja ķiršu tomātu)
- saldais sīpols 1 gab. neliels
- čili pipars 1 gab
- laima sula un miziņa 1 gab
- kāposts (1/2 neliels)
- jogurts 2 ēdk.
- majonēze 5 ēdk.
- avokado 1 gab
- sāls, pipari
Pagatavošana -
-
Pannā ielej olīveļļu, liec cepties garneles un pievieno tako garšvielu iepakojumu.
-
Tikmēr sagriez sauju ķiršu tomātu, liec bļodā, pievieno sakapātu saldo sīpolu, čili piparu un piespied 1/3 laima sulu. Visu sajauc un pievieno sāli, piparus pēc garšas.
-
Kāpostu smalki sagriez, liec citā bļodā, pievieno jogurtu, sāli, piparus.
-
Laima majonēzei, bļodā liec majonēzi, pievieno viena laima miziņu un atlikušo 2/3 laima sulu, kā arī sāli, piparus pēc garšas.
-
Sagriez avokado un liec atsevišķā traukā.
-
Ņem tortilju, liec to uz pannas (BEZ eļļas) uzsildi no abām pusēm, līdz zeltaina un pildi ar kāpostu salātiem, tomātiem, garnelēm, avokado un pa virsu liec laima majonēzes mērci.