Laša fileja ar sparģeļiem un krēmīgu mērci
Vakariņas kuras izskatās smalki un garšo lieliski, bet recepte izpildāma arī tiem, kuri ar gatavošanu uz JŪS!
Vakariņām 2 personām nepieciešams -
Laša filejai -
- 300g lasis
- olīveļļa
- sāls/ pipari
Sparģeļiem -
- Sparģeļi
- olīveļļa
- 1 ķiploka daiviņa
- miza no 1/2 citrona
- sāls/ pipari
Mērcei -
- 2 ēdk. sviests
- 1 ķiploka daiviņa
- 100ml saldais krējums
- miza no 1/2 citrona
- sula no 1/2 citrona
- sāls, pipari
Pagatavošana -
-
Uzkarsē krāsni uz 220 grādiem
-
Panna liec laša fileju, pārber ar sāli, pipariem, pārlej ar olīveļļu.
-
Noskalo sparģeļus, tiem nepieciešams nolauzt koksnaino apakšējo daļu. Ja tu paņemsi sparģeli rokās un salieksi, tad šī apakšējā daļa viegli pārlūzīs. Liec gatavos sparģeļus uz cepešpannas, pārlej ar olīveļļu, pārrīvē citrona miziņu un pievieno saspiestu ķiploka daiviņu, kā arī pārber ar sāli, pipariem.
-
Liec cepties cepeškrāsnī gan sparģeļus , gan lasi abiem nepieciešamas apmēram 12-15min. (Atkarībā no gabaliņu lieluma)
-
Tikmēr taisi mērci. Katlā ieliec 2 ēdk. sviesta, pievieno saspiestu ķiploka daiviņu un viegli apcep. Tad pievieno saldo krējumu, citrona sulu, miziņu, sāli un piparus. Vāri apmēram 4min līdz mērce ir palikusi biezāka.
-
Un viss gatavs! Lai labi garšo! :)