Pasta ar boloņas mērci


Ar boloņas mērci viss ir skaidrs, vajag nedaudz pacietības, glāzi vīna un burvīgas vakariņas garantētas!

Nepieciešams-

4-5 porcijām

  • 650g maltā gaļa (cūkgaļa, liellopa gaļa 50/50)
  • 150g bekons (pancetta)
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 1 selerija kāts
  • 400g tomāti savā sulā
  • 20g tomātu pasta
  • 200ml baltvīns
  • 200ml buljons (es izmantoju tikai ūdeni)
  • Sāls, melnie pipari, lauru lapa
  • Olīveļļa
  • Makaroni (es izmantoju Fettuccine, bet klasiski būtu Tagliatelle)

Pagatavošana -

  1. Sīpolu, burkānu un selerija kātu sagriez mazos kubiņos.
  2. Katlā vai dziļā pannā uzsildi eļļu un liec apcepties dārzeņus un bekonu, cep 5 minūtes.
  3. Pievieno malto gaļu un apcep to. Svarīgi, lai gaļa apbrūninās.
  4. Pievieno sāli un baltvīnu. Vāri 5-10 minūtes.
  5. Pievieno tomātus savā sulā, buljonu, tomātu pastu, melnos piparus, lauru lapu un kārtīgi apmaisi visas sastāvdaļas un uzvāri tās.
  6. Uzliec vāku un uz mazas uguns sautē mērci aptuveni 1.30-2h.
  7. Ik pa brīdim mērci apmaisi un apskaties vai netrūkst šķidruma.
  8. Uzvāri makaronus.
  9. Kad tie gatavi sajauc ar mērci un gatavs!