Pasta ar boloņas mērci
Ar boloņas mērci viss ir skaidrs, vajag nedaudz pacietības, glāzi vīna un burvīgas vakariņas garantētas!
Nepieciešams-
4-5 porcijām
- 650g maltā gaļa (cūkgaļa, liellopa gaļa 50/50)
- 150g bekons (pancetta)
- 1 sīpols
- 1 burkāns
- 1 selerija kāts
- 400g tomāti savā sulā
- 20g tomātu pasta
- 200ml baltvīns
- 200ml buljons (es izmantoju tikai ūdeni)
- Sāls, melnie pipari, lauru lapa
- Olīveļļa
- Makaroni (es izmantoju Fettuccine, bet klasiski būtu Tagliatelle)
Pagatavošana -
- Sīpolu, burkānu un selerija kātu sagriez mazos kubiņos.
- Katlā vai dziļā pannā uzsildi eļļu un liec apcepties dārzeņus un bekonu, cep 5 minūtes.
- Pievieno malto gaļu un apcep to. Svarīgi, lai gaļa apbrūninās.
- Pievieno sāli un baltvīnu. Vāri 5-10 minūtes.
- Pievieno tomātus savā sulā, buljonu, tomātu pastu, melnos piparus, lauru lapu un kārtīgi apmaisi visas sastāvdaļas un uzvāri tās.
- Uzliec vāku un uz mazas uguns sautē mērci aptuveni 1.30-2h.
- Ik pa brīdim mērci apmaisi un apskaties vai netrūkst šķidruma.
- Uzvāri makaronus.
- Kad tie gatavi sajauc ar mērci un gatavs!