Tomātu un rikotas siera tarte

Vasaras garša tavā virtuvē - tomātu un rikotas siera tarte.

Pagatavošanai nepieciešams -

  • 1 plāksne kārtainās mīklas
  • 1 ēdk. olīveļļa
  • 1 ola
  • 100 g rikotas siera
  • 2 ēdk. sarīvēta parmazāna siera
  • Tomāti
  • svaigs baziliks
  • miza no 1/4 citrona
  • sāls, pipari

Pagatavošana -

  1. Uzkarsē krāsni uz 220 grādiem.

  2. Kārtaino mīklu liec uz cepamās pannas, kurā ieklāts cepamais papīrs. Mīklas kvadrātā iegriez mazāku kvadrātu, apmēram 1 cm no malām. Vidus daļu sadur ar dakšu. Pārlej mīklu ar olīveļļu.

  3. Bļodā sajauc rikotas sieru ar parmazāna sieru, olu, smalki sagrieztu baziliku. Pievieno sarīvētu citrona miziņu un sāli, piparus.

  4. Liec rikotas siera masu kārtainās mīklas vidus daļā. Pa virsu kārto sagrieztus tomātus.

  5. Cep apmēram 30 minūtes vai līdz mīkla zeltaini brūna.