Tomātu un rikotas siera tarte
Vasaras garša tavā virtuvē - tomātu un rikotas siera tarte.
Pagatavošanai nepieciešams -
- 1 plāksne kārtainās mīklas
- 1 ēdk. olīveļļa
- 1 ola
- 100 g rikotas siera
- 2 ēdk. sarīvēta parmazāna siera
- Tomāti
- svaigs baziliks
- miza no 1/4 citrona
- sāls, pipari
Pagatavošana -
-
Uzkarsē krāsni uz 220 grādiem.
-
Kārtaino mīklu liec uz cepamās pannas, kurā ieklāts cepamais papīrs. Mīklas kvadrātā iegriez mazāku kvadrātu, apmēram 1 cm no malām. Vidus daļu sadur ar dakšu. Pārlej mīklu ar olīveļļu.
-
Bļodā sajauc rikotas sieru ar parmazāna sieru, olu, smalki sagrieztu baziliku. Pievieno sarīvētu citrona miziņu un sāli, piparus.
-
Liec rikotas siera masu kārtainās mīklas vidus daļā. Pa virsu kārto sagrieztus tomātus.
-
Cep apmēram 30 minūtes vai līdz mīkla zeltaini brūna.