Vistas enčiladas
Noteikti iesaku pagatavot lielāku porciju, jo lieliski garšo arī nākamajā dienā!
Nepieciešams -
- 1kg vistas gaļas (es izmantoju šķiņķīšus)
- 1 paciņa fajitas vai citas meksikāņu stila garšvielas
- 8 tortiljas (es izmantoju pilngraudu)
- 1 sīpols
- 2 paprikas
- 300g tomātu salsa (es izmantoju Rimi nopērkamo “I Love Eco”)
- 200g siers (es izmantoju čederu)
- marinēti halapenjo pipari
- svaigs koriandrs
- lociņi
- bezpiedevu jogurts
Pagatavošana -
Gatavo pildījumu -
-
Pannā lej olīveļļu un liec cepties sagrieztu vistas gaļu, pārber ar garšvielu maisījumu un visu samaisi.
- Kad vista gatava liec to bļodā un tajā pašā pannā liec cepties plānās šķēlēs sagrieztu sīpolu un papriku.
- Kad paprika un sīpoli sacepušies pievieno nedaudz svaigu koriandru, samaisi.
Pildi un cep -
- Ieslēdz krāsni uz 200 grādiem.
- Cepamajā traukā lej pusi no tomātu salsas un izsmērē vienmērīgā kārtā.
- Ņem tortilju un pildi to ar sacepto vistas gaļu un sīpolu, paprikas maisījumu. Ieber tajā nedaudz sieru un aizloki. (Paglabā pusi no siera pārkaisīšanai.)
- Kārto pildītās tortiljas cepamajā traukā.
- Pa virsu vienmērīgi pārlej pāri palikušo tomātu salsu un pārber atlikušo sieru.
- Cep apmēram 20 minūtes vai līdz siers izkusis un zeltains.
- Pasniedz ar bezpiedevu jogurtu, svaigi sakapātu koriandru, lociņiem un marinētajiem halapenjo pipariem