Vjetnamas vasaras rullīši
Gardi un svaigi Vjetnamas vasaras rullīši. Pagatavošana nav ļoti sarežģīta, bet uz rullīšu tīšanu ir nedaudz jāpiešaujas!
Rullīšus pildi ar ko vien vēlies un izvēlies vienu vai pagatavo abas mērcītes!
8-10 rullīšiem nepieciešams -
- 100g stikla nūdeles
- 2 lieli burkāni
- 1 gurķis
- salātu lapas
- 200g garneles
- rīsu papīrs (es pirku Rimi pieejamo ICA rīsu papīru)
- svaiga piparmētra
- svaigs koriandrs
Zemesriekstu sviesta mērcei nepieciešams -
- 3 ēdk. zemesriekstu sviests
- 1 liela ķiploka daiviņa
- 2 ēdk. sojas mērce
- 1 ēdk. eļļas
- 2 - 3 ēdk. ūdens (lai mērce nebūtu ļoti bieza)
- nedaudz medus (lai pēc garšas būtu salds, sāļš balansā)
Tradicionālajai mērcei nepieciešamas -
- 6 ēdk. ūdens
- 2 ēdk. cukurs
- 2 ēdk. laima sula
- 2 ēdk. zivju mērce (nopērkama pie Āzijas produktiem "fish sauce")
- 1 čilī, smalki sagriezts
Pagatavošana -
- Pagatavo nūdeles atbilstoši iepakojuma norādēm un kad tās gatavas nokās un noskalo zem auksta ūdens un atstāj notecēties ūdenim.
- Smalkās strēmelēs sagriez gurķi, burkānu.
- Atkausē garneles, ja pirki nepagatavotas, tad iemet tās verdošā ūdenī līdz rozīgas.
- Sagatavo vietu rullēšanai.
- Novieto dēlītim blakus bļodu, kurā ir silts ūdens, tajā būs jāiemērc rīsu papīrs, tādēļ svarīgi, lai bļoda ir diametrā atbilstoša rīsu papīram.
- Trauciņos ap dēlīti saliec visas iepriekš sagrieztās un sagatavotās pildījuma sastāvdaļas.
- Ievieto vienu rīsu papīru ūdenī un ļaujiet tam iemērkties aptuveni 10 - 20 sekundes. Tas paliks elastīgs un tad tas jāņem ārā no ūdens.
- Liec to uz dēlīša, vidū liec visas pildījuma sastāvdaļas.
- No sākuma rīsu papīram aizloki apakšējo daļu, tad abus sānus un tad sāc to cieši rullēt uz priekšu.
- Liec rullīti uz šķīvja un turpini ar pārējiem.
Mērces pagatavošana -
Zemesriekstu sviesta mērcei sajauc visas sastāvdaļas, līdz iegūts sev vēlamais garšu balanss un gatavs!
Tradicionālajai mērcei uzvāri ūdeni. Lej to bļodā un pievieno cukuru, maisi līdz cukurs izkusis. Pievieno pārējās sastāvdaļas un gatavs!