Brokoļi ar ķiploku un parmazānu

Lieliska, ātra brokoļu recepte, kuru vari izmantot gan kā piedevu pie pamatēdiena, gan kā veselīgu uzkodu.

Nepieciešams-

  • 1 vidēja brokoļa galva
  • 2 ķiploku daiviņas
  • miza un sula no 1/2 citrona
  • parmazāna siers
  • olīveļļa
  • sāls/ pipari
  • čilī pārslas

Pagatavošana -

  1. Ieslēdz krāsni uz 220 grādiem!

  2. Tikmēr sadali gabaliņos brokoli un liec to uz cepamās pannas, kurā ieklāts cepamais papīrs.

  3. Pārlej to ar olīvelļu un pārkaisi ar sāli, pipariem un čilī pārslām.

  4. Kad brokoļu gabaliņi cepušies 10min. pievieno divas saspiestas ķiploka daiviņas un samaisi visu.

  5. Cep vēl 10min vai līdz zeltaini un gatavi.

  6. Gatavajiem brokoļiem pārrīvē pāri pus citrona miziņu, pārlej pusi no citrona sulas un pārrīvē parmazāna sieru.