Vjetnamas nūdeļu salāti ar garnelēm
Ideālais balanss starp skābu, sāļu, saldu un asu! Kraukšķīgi un svaigi Vjetnamas nūdeļu salāti ar garnelēm!
Nepieciešams -
- 200g rīsu nūdeles
- 1 gurķis
- 3 burkāni
- 300g garneļu
- svaigs koriandrs
- svaiga piparmētra
- sauja sālītu zemesriekstu
Mērcei -
- 2 ēdk. zivju mērce (fish sauce var atrast lielveikalos Āzijas ēdienu nodaļā)
- 2 ēdk. laima sula
- 1 1/2 ēdk. cukurs
- 1 čilī (ja gribās asāku var likt vairāk)
Pagatavošana -
-
Garneles atlaidini un liec bļodā. Ja pērc negatavas garneles, tad tās apcep uz pannas pāris minūtes, līdz tās ir rozīgā krāsā.
-
Pagatavo rīsu nūdeles pēc iepakojuma norādēm. Kad gatavas pievieno bļodai kurā atrodas garneles.
-
Tikmēr nomizo burkānus un sagriez smalkos salmiņos. Tā pat sagriez arī gurķi un arī pievieno bļodai.
-
Sakapā piparmētru un koriandru un liec pie pārējām sastāvdaļām.
-
Gatavo mērci sajaucot laima sulu, zivju mērci, cukuru un sakapātu čilī, pēc garšas vari pievienot vairāk no kādas sastāvdaļas, galvenais, lai sev tīkamā balansā jūti - skābu, saldu, sāļu un asu!
-
Pārlej salātus ar mērci, sakapā zemesriekstus, pārber pāri salātiem un gatavs!