Vjetnamas nūdeļu salāti ar garnelēm

Ideālais balanss starp skābu, sāļu, saldu un asu! Kraukšķīgi un svaigi Vjetnamas nūdeļu salāti ar garnelēm!

biete.lv

Nepieciešams -

  • 200g rīsu nūdeles
  • 1 gurķis
  • 3 burkāni
  • 300g garneļu
  • svaigs koriandrs
  • svaiga piparmētra
  • sauja sālītu zemesriekstu

Mērcei -

  • 2 ēdk. zivju mērce (fish sauce var atrast lielveikalos Āzijas ēdienu nodaļā)
  • 2 ēdk. laima sula
  • 1 1/2 ēdk. cukurs
  • 1 čilī (ja gribās asāku var likt vairāk)

biete.lv

Pagatavošana -

  1. Garneles atlaidini un liec bļodā. Ja pērc negatavas garneles, tad tās apcep uz pannas pāris minūtes, līdz tās ir rozīgā krāsā.

  2. Pagatavo rīsu nūdeles pēc iepakojuma norādēm. Kad gatavas pievieno bļodai kurā atrodas garneles.

  3. Tikmēr nomizo burkānus un sagriez smalkos salmiņos. Tā pat sagriez arī gurķi un arī pievieno bļodai.

  4. Sakapā piparmētru un koriandru un liec pie pārējām sastāvdaļām.

  5. Gatavo mērci sajaucot laima sulu, zivju mērci, cukuru un sakapātu čilī, pēc garšas vari pievienot vairāk no kādas sastāvdaļas, galvenais, lai sev tīkamā balansā jūti - skābu, saldu, sāļu un asu!

  6. Pārlej salātus ar mērci, sakapā zemesriekstus, pārber pāri salātiem un gatavs!