Gvakamole

Gvakamole ir ideāla piedeva meksikāņu rīsu/pupiņu ēdieniem, tortiljas čipšiem vai arī vienkārši uz grauzdētas maizītes.

Gavakamolei nepieciešams -

  • 4 avokado
  • 1 saldais sīpols
  • 1 tomāts
  • sula no 1 laima
  • pāris smalki sagriezti marinēti jalapeno pipari
  • apmēram. 4 ēdk. marinādes no jalapeno pipariem
  • sāls, pipari
  • svaigs koriandrs (var izlaist)

Pagatavošana -

  1. Uz pusēm pārgriez avokado, izņem kauliņu un ar karoti izņem avokado pusīti no mizas.

  2. Liec avokado bļodā un ar dakšu saspaidi.

  3. Pievieno smalki sagrieztu sīpolu, tomātu un jalapeno piparus, kā arī laima sulu un nedaudz marinādi.

  4. Pievieno sāli, piparus pēc garšas un gatavs!