Burkānu, apelsīnu krēmzupa ar ingveru
Kad aiz loga pelēks, bet apelsīnu sezona pašā krāšņumā, tad šī zupa gan sasildīs, gan iepriecinās.
Krēmzupai nepieciešams -
- 600g burkānu
- 1 sīpols
- 1 apelsīns
- 1 tējk. sagriezta ingvera
- 1l buljona
- 1 bundža kokosriekstu piens
- svaigs koriandrs dekoram
- sāls, pipari
Pagatavošana -
-
Katlā ielej olīveļļu un liec apcepties sagrieztu sīpolu.
-
Tad pievieno sagrieztus burkānus, buljonu un ingveru, mizu no 1 apelsīna, un sulu no 1 apelsīna.
-
Liec vāku un uz vidējas uguns vāri līdz burkāni gatavi.
-
Pievieno kokosriekstu piena bundžu un pavāri vēl 10min.
-
Liec zupu blenderī un sablenderē līdz vēlamajai konsistencei.
-
Lej zupu atpakaļ katlā, uzvāri un pasniedz!