Burkānu, apelsīnu krēmzupa ar ingveru

Kad aiz loga pelēks, bet apelsīnu sezona pašā krāšņumā, tad šī zupa gan sasildīs, gan iepriecinās.

biete.lv

Krēmzupai nepieciešams -

  • 600g burkānu
  • 1 sīpols
  • 1 apelsīns
  • 1 tējk. sagriezta ingvera
  • 1l buljona
  • 1 bundža kokosriekstu piens
  • svaigs koriandrs dekoram
  • sāls, pipari

Pagatavošana -

  1. Katlā ielej olīveļļu un liec apcepties sagrieztu sīpolu.

  2. Tad pievieno sagrieztus burkānus, buljonu un ingveru, mizu no 1 apelsīna, un sulu no 1 apelsīna.

  3. Liec vāku un uz vidējas uguns vāri līdz burkāni gatavi.

  4. Pievieno kokosriekstu piena bundžu un pavāri vēl 10min.

  5. Liec zupu blenderī un sablenderē līdz vēlamajai konsistencei.

  6. Lej zupu atpakaļ katlā, uzvāri un pasniedz!