Frikadeļu zupa
Klasika - frikadeļu zupa! Viegli pagatavojama un ļoti garšīga.
Nepieciešams -
4 porcijām
- 400g maltas cūkas gaļas (var izmantot arī citu gaļu)
- 1 ola
- 2 vidēji sīpoli
- 2 l buljona (var izmantot ūdeni + kubiņu)
- 4 kartupeļi
- 1 liels burkāns
- 1 selerija kāts
- sāls, pipari
- dilles un skābais krējums pasniegšanai
Pagatavošana -
- Katlā lej buljonu un liec vārīties.
- Malto gaļu kārtīgi samīci ar olu, 1/2 smalki sagrieztu sīpolu un sāli, pipariem.
- Ar mitrām rokām veido mazas, apaļas bumbiņas.
- Kad buljons uzvārījies pievieno tam maltās gaļas bumbiņas un vāri tās 5 minūtes.
- Ik pa brīdim nosmel putas.
- Pievieno buljonam sagrieztu sīpolu, selerija kātu, burkānu, kartupeli un vāri līdz kartupeļi gatavi.
- Kad zupa gatava pievieno dilles un ēd ar skābo krējumu!