Frikadeļu zupa

frikadeļu zupas recepte

Klasika - frikadeļu zupa! Viegli pagatavojama un ļoti garšīga. 

Nepieciešams - 

4 porcijām

  • 400g maltas cūkas gaļas (var izmantot arī citu gaļu)
  • 1 ola
  • 2 vidēji sīpoli
  • 2 l buljona (var izmantot ūdeni + kubiņu)
  • 4 kartupeļi
  • 1 liels burkāns
  • 1 selerija kāts
  • sāls, pipari
  • dilles un skābais krējums pasniegšanai

Pagatavošana -

  1. Katlā lej buljonu un liec vārīties.
  2. Malto gaļu kārtīgi samīci ar olu, 1/2 smalki sagrieztu sīpolu un sāli, pipariem.
  3. Ar mitrām rokām veido mazas, apaļas bumbiņas.
  4. Kad buljons uzvārījies pievieno tam maltās gaļas bumbiņas un vāri tās 5 minūtes.
  5. Ik pa brīdim nosmel putas.
  6. Pievieno buljonam sagrieztu sīpolu, selerija kātu, burkānu, kartupeli un vāri līdz kartupeļi gatavi.
  7. Kad zupa gatava pievieno dilles un ēd ar skābo krējumu!