Lēcu zupa

Pirms vairākiem gadiem lasot Mireille Guiliano grāmatu uzdūros šai lēcu zupas receptei, pēc izmēģinājuma tā tika ierakstīta recepšu grāmatā un pasludināta par vienu no mūsu ģimenes pamatreceptēm. Vienkārša un sastāvdaļas visbiežāk var atrast mājās arī tad, kad slinkums braukt uz veikalu!

biete.lvbiete.lvbiete.lv

Lēcu zupai nepieciešams -

  • 2 litri buljons
  • 225g lēcas
  • 2 ēdk. olīveļļa
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 burkāns
  • 2 selerija kāti
  • sauja sakapātu pētersīļu
  • 400g tomātu bundžā
  • sāls, pipari

Pagatavošana -

  1. Katlā lej buljonu un liec vārīties lēcas. Apmēram 30 - 40min, bet tas atkarīgs no lēcu izmēra, obligāti jāpaskatās uz iepakojuma.

  2. Pannā ielej olīveļļu un liec cepties sagrieztu sīpolu, burkānu, selerija kātus, saspiestu ķiploka daiviņu. Cep 3-5min, līdz zeltaini un tad pievieno tomātu bundžu un sagrieztos pētersīļus. Cep vēl 8min.

  3. Kad lēcas ir vārījušās 30-40min, pievieno saceptos dārzeņus un pavāri vēl 5-10min līdz lēcas gatavas. Pēc garšas pievieno sāli, piparus un gatavs!