Sparģelu krēmzupa

Sparģeļu sezona rit pilnā sparā! Izmēģini šo gardo zupu, lieliski garšos gan karsta, gan auksta!

Nepieciešamas -

(6-7 porcijas)

  • 1kg sparģeļu
  • 1 liels sīpols
  • 2 ēdk. sviests
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 1/2 litrs buljons
  • 2 ēdk. citrona sula
  • 50g rīvēta parmazāna
  • Sāls, pipari

Pagatavošana -

  1. Katlā izkausē sviestu un pievieno sagrieztu sīpolu un saspiestas ķiploka daiviņas. Cep uz vidējās uguns ap 5min, bet neapbrūnini.
  2. Tikmēr sagatavo sparģeļus. Tiem nepieciešams nolauzt koksnaino, apakšējo, daļu. Ja tu paņemsi sparģeli rokās un salieksi, tad šī apakšējā daļa viegli pārlūzīs.Sagriez sparģeļus trīs daļās.
  3. Lej katlā pie sīpoliem klāt buljonu un ļauj uzvārīties!
  4. Pievieno sagrieztos sparģeļus, pāris sparģeļus (priekš dekorēšanas) pēc 3 minūšu vārīšanas izņem ārā no katla un ieliec aukstā ūdenī, lai apturētu gatavošanās procesu.
  5. Zupai pievieno sāli, piparus, uzliec vāku un vari apmēram 30min.
  6. Kad gatava sablenderē to un lej atpakaļ katlā! Uzvāri vēlreiz un pavāri tik ilgi līdz iegūta vēlamā konsistence.
  7. Pievieno citrona sulu un rīvēto parmazānu! Ja nepieciešams pievieno vēl sāli vai piparus!
  8. Lej zupu bļodiņās un dekorē ar sparģeļiem un parmazānu!