Sparģelu krēmzupa
Sparģeļu sezona rit pilnā sparā! Izmēģini šo gardo zupu, lieliski garšos gan karsta, gan auksta!
Nepieciešamas -
(6-7 porcijas)
- 1kg sparģeļu
- 1 liels sīpols
- 2 ēdk. sviests
- 3 ķiploka daiviņas
- 1 1/2 litrs buljons
- 2 ēdk. citrona sula
- 50g rīvēta parmazāna
- Sāls, pipari
Pagatavošana -
- Katlā izkausē sviestu un pievieno sagrieztu sīpolu un saspiestas ķiploka daiviņas. Cep uz vidējās uguns ap 5min, bet neapbrūnini.
- Tikmēr sagatavo sparģeļus. Tiem nepieciešams nolauzt koksnaino, apakšējo, daļu. Ja tu paņemsi sparģeli rokās un salieksi, tad šī apakšējā daļa viegli pārlūzīs.Sagriez sparģeļus trīs daļās.
- Lej katlā pie sīpoliem klāt buljonu un ļauj uzvārīties!
- Pievieno sagrieztos sparģeļus, pāris sparģeļus (priekš dekorēšanas) pēc 3 minūšu vārīšanas izņem ārā no katla un ieliec aukstā ūdenī, lai apturētu gatavošanās procesu.
- Zupai pievieno sāli, piparus, uzliec vāku un vari apmēram 30min.
- Kad gatava sablenderē to un lej atpakaļ katlā! Uzvāri vēlreiz un pavāri tik ilgi līdz iegūta vēlamā konsistence.
- Pievieno citrona sulu un rīvēto parmazānu! Ja nepieciešams pievieno vēl sāli vai piparus!
- Lej zupu bļodiņās un dekorē ar sparģeļiem un parmazānu!