Tomātu krēmzupa

Ātra, vienkārša un garda tomātu krēmzupa! Pasniedz kopā ar kraukšķīgu siera karstmaizi.

biete.lv

Nepieciešams -

  • 3 burkāni
  • 2 selerija kāti
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 bundžas tomātu
  • buljona kubiņš
  • ~1l ūdens (pēc konsistences var pievienot arī vairāk ūdeni)
  • svaigs pētersīlis vai baziliks pasniegšanai
  • olīveļļa
  • sāls/pipari 

Pagatavošana -

  1. Katlā lej olīveļļu un liec cepties sagrieztu sīpolu, burkānu un selerija kātu un divas saspiestas ķiploka daiviņas.

  2. Kad dārzeņi zeltaini pievieno tomātus, buljona kubiņu un pārlej visu ar ūdeni.

  3. Liec vāku un vāri apmēram 30min vai līdz burkāni ir mīksti.

  4. Sablenderē zupu līdz krēmīga.

  5. Pievieno sāli, piparus pēc garšas un gatavs, pasniedz ar svaigu pētersīli vai baziliku!