Tomātu krēmzupa
Ātra, vienkārša un garda tomātu krēmzupa! Pasniedz kopā ar kraukšķīgu siera karstmaizi.
Nepieciešams -
- 3 burkāni
- 2 selerija kāti
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 bundžas tomātu
- buljona kubiņš
- ~1l ūdens (pēc konsistences var pievienot arī vairāk ūdeni)
- svaigs pētersīlis vai baziliks pasniegšanai
- olīveļļa
- sāls/pipari
Pagatavošana -
-
Katlā lej olīveļļu un liec cepties sagrieztu sīpolu, burkānu un selerija kātu un divas saspiestas ķiploka daiviņas.
-
Kad dārzeņi zeltaini pievieno tomātus, buljona kubiņu un pārlej visu ar ūdeni.
-
Liec vāku un vāri apmēram 30min vai līdz burkāni ir mīksti.
-
Sablenderē zupu līdz krēmīga.
-
Pievieno sāli, piparus pēc garšas un gatavs, pasniedz ar svaigu pētersīli vai baziliku!