Itāļu šokolādes kūka

biete.lv šokolādes kūkas recepte

Itāļu kūka, Torta caprese, gatavota no mandelēm un šokolādes, savu nosaukumu ieguvusi par godu Kapri salai! No ārpuses viegli karamelizēta un iekšpusē mitra un šokolādīga!

Nepieciešams - 

  • 140g šokolāde (es izmantoju 70%)
  • 100g sviests + nedaudz pannas iesmērēšanai
  • 140g cukurs
  • 150g mandeļu milti
  • 3 olas
  • 1 tējkarote cepamais pulveris
  • šķipsna sāls
  • kakao priekš iekaisīšanas pannā
  • pūdercukurs pārkaisīšanai
biete.lv šokolādes kūkas receptebiete.lv šokolādes kūkas recepte

Pagatavošana -

  1. Uzsildi krāsni uz 180 grādiem.
  2. Ūdens peldē liec kausēties šokolādi ar sviestu un cukuru.
  3. Tikmēr atdali olu baltumus no dzeltenumiem.
  4. Sakul baltumus stingrās putās.
  5. Kad šokolāde izkususi lej to bļodā un sajauc ar mandeļu miltiem, cepamo pulveri un sāli.
  6. Pa vienam iemaisi olu dzeltenumus.
  7. Mīklā iecilā saputots olu baltumus.
  8. Cepamo formu iesmērē ar sviestu un vienmērīgi pārber ar kakao.
  9. Lej mīklu veidnē un liec cepties apmēram 30-35min.
  10. Kad gatavs ļauj atdzist un pārber ar pūdercukuru.