Apelsīnu marmelāde

Īsta klasika, apelsīna marmelāde, patīkami saldeni rūgtena.

Īsta klasika, apelsīna marmelāde, patīkami saldeni rūgtena.

Nepieciešams -

  • 1.2kg apelsīnu
  • 500g cukurs
  • 100ml ūdens
  • 100g medus
  • 1 ēdk. citrona sulas

Pagatavošana -

  1. Nomazgā un nomizo apelsīnus.
  2. Izmanto 2/3 no apelsīnu miziņām, sagriez tās plānās šķēlītēs.
  3. Katlā lej ūdeni, pievieno cukuru un uzvāri.
  4. Pievieno sagriezto apelsīnu un miziņas.
  5. Vāri aptuveni 30-40minūtes.
  6. Pievieno medu un vāri vēl 10 minūtes.
  7. Iemaisi karstajā marmelādē citrona sulu un pildi burciņās.
  8. Aizskrūvētas burciņas apgriez otrādāk un pagaidi līdz marmelāde atdzisusi.
Lai samazinātu rūgtumu vari nogriezt un neizmantot miziņas iekšpuses balto daļu, kā arī miziņas vari 2-3x iemērkt verdošā ūdenī. Katru reizi, pa vidu, tās atdzesējot aukstā ūdenī.