Apelsīnu marmelāde
Īsta klasika, apelsīna marmelāde, patīkami saldeni rūgtena.
Nepieciešams -
- 1.2kg apelsīnu
- 500g cukurs
- 100ml ūdens
- 100g medus
- 1 ēdk. citrona sulas
Pagatavošana -
-
Nomazgā un nomizo apelsīnus.
- Izmanto 2/3 no apelsīnu miziņām, sagriez tās plānās šķēlītēs.
- Katlā lej ūdeni, pievieno cukuru un uzvāri.
- Pievieno sagriezto apelsīnu un miziņas.
- Vāri aptuveni 30-40minūtes.
- Pievieno medu un vāri vēl 10 minūtes.
- Iemaisi karstajā marmelādē citrona sulu un pildi burciņās.
- Aizskrūvētas burciņas apgriez otrādāk un pagaidi līdz marmelāde atdzisusi.
Lai samazinātu rūgtumu vari nogriezt un neizmantot miziņas iekšpuses balto daļu, kā arī miziņas vari 2-3x iemērkt verdošā ūdenī. Katru reizi, pa vidu, tās atdzesējot aukstā ūdenī.