Šokolādes muss

Ja tev garšo šokolāde, tad noteikti pagatavo franču virtuves klasiku - Mousse au chocolat. Mousse no franču valodas nozīmē putas un tieši šāds ir šis deserts, krēmīgs, gaisīgs un bagātīgs. Tev nepieciešamas tikai 3 sastāvdaļas!

Šokolādes musam nepieciešam -

2 personām

  • 2 olas (obligāti jābūt svaigām un istabas temperatūrā)
  • 50g šokolāde (es izmantoju tumšo šokolādi 70%)
  • 1 tējk. vaniļas pulvera



Pagatavošana -

  1. Atdali olu dzeltenumus no baltumiem.

  2. Olu baltumus saputo biezās putās.

  3. Izkausē šokolādi ūdens peldē. (Izmanto bļodu kura pēc izmēra būtu tāda, lai trauka apakša nesaskartos katlā esošajam ūdenim, bet šokolāde kausētos tvaikos)

  4. Ielej katliņā ūdeni, liec vārīties. Tikmēr stikla vai metāla bļodā, ieliec šokolādi. Liec bļodu pa virsu katliņam un ļauj šokolādei kust, sildoties ūdenim. Kad šokolāde izkususi ņem nost bļodu un ļauj pāris sekundes padzist.

  5. Izkausētajā šokolādē liec olu dzeltenumus (istabas temperatūrā) un vaniļas pulveri, visu kārtīgi samaisi.

  6. Ar konditorejas lāpstiņu lēnām iecilā, iepriekš saputotos, olu baltumus šokolādē.

  7. Sadali desertu pa trauciņiem un liec ledusskapī uz vismaz 2h.

  8. Dekorē ar šokolādes skaidiņām, svaigām ogām (avenēm/zemenēm) vai saldētām ogām.